Ylva-Li Lindahl

Kursinformation

Denna kurs erbjuds antingen i mindre grupp eller som enskild konsultation
digitalt via Zoom eller på plats.

Kursen är 2 tillfällen a´ 2,5 timmar samt vid behov möjlighet till repetition.
Om du är intresserad hör av dig/er så bokar vi datum som passar för er.

Priset är 1695 kr/par. Du kan även delta utan partner och priset är då 950 kr.

Om du även deltar i en yogakurs ges 300 kr i rabatt för denna kurs och
priset blir då 1395 kr/par.
 

Förberedelse inför födande och föräldraskap med mindfulness och psykoprofylax

Mindfulness för blivande föräldrar

Att vänta barn och vara nybliven förälder är en omvälvande period. Det är en tid som präglas av förväntan och glädje. Det kan också vara en period av stress, oro samt fysiska besvär hos kvinnan. Med mindfulness blir det lättare att hantera olika känslor och situationer. Det är en ovärderlig kunskap som kan användas såväl under förlossningen som i föräldraskapet, relationer och arbetslivet.

För att erbjuda även partnern möjlighet att förbereda sig inför förlossningen och föräldraskapet erbjuds en kurs för blivande föräldrar - "Förberedelse inför födande och föräldraskap med mindfulness och psykoprofylax". Den kursen är ett sätt att introducera ett mindfulnessbaserat förhållningssätt inför födandet och föräldraskapet.

Kursen riktar sig till båda föräldrarna och mindfulness kan hjälpa dig som partner att vara närvarande och på det sättet ge ett bra stöd till den födande kvinnan. Det ger dig även en möjlighet att hantera din egen förlossnings-upplevelse. Men kanske framför allt kommer du ha glädje av mindfulness i din roll som förälder. Självklart är du som ensamstående varmt välkommen. Om du vill ta med en person som gör dig stark och trygg som kanske kommer vara med dig på förlossningen och/eller leva nära barnet.

Målet med kursen är att ni ska känna trygghet och tillit inför förlossningen samt att ni ska vara rustade med mer inre styrka inför det livslånga äventyret som föräldrar! Mindfulness behöver läras både på det intellektuella planet samt genom praktik. Kursen är en upplevelse-baserad kurs där själva utövandet av mindfulness står i fokus. Kursen berör också en ny familjs behov och hur mindfulness kan vara värdefullt under denna period.