Ylva-Li Lindahl

Kursinformation

Kursstarter för vårterminen 2024 är vecka 3, 11 och 20.

Du har alltid möjlighet att ansluta till en redan pågående kurs så tveka inte att höra av dig så gör vi en individuell planering för kursen.

Priset för kursen är 1300 kr där det ingår 8 yogapass och ett tillfälle
med information till partner.

Passen hålls på onsdagar kl. 17:30 både på plats i yogastudion och digitalt via Zoom.

Gravidyoga

Gravidyoga ger dig de viktigaste verktygen inför förlossningen: kroppsmedvetenhet, förmåga att slappna av, fokusera och att använda andningen som smärtlindring under värkarbetet. Att träna yoga under graviditeten förbereder dig både fysiskt och mentalt inför förlossningen.

Du lär dig att känna tillit till din kropps förmåga att vänta och föda barn och du kommer att kunna arbeta med kroppens krafter under förlossningen. Det leder till att du blir trygg och säker på att du kan hantera smärtsamma värkar. Yoga gör att du kan släppa taget om oro och spänningar när du ska föda ditt barn. Det hjälper dig också att bygga upp en lugn styrka och inre balans som hjälper dig att klara andra utmaningar som är till glädje för dig och ditt barn.

Yoga är ett mycket gammalt självhjälpssystem som främjar själslig och kroppslig harmoni och balans. Kroppen blir starkare och smidigare och yogan förebygger olika besvär som man kan få under graviditeten, t.ex. ryggont. Har du besvär från bäckenfogarna, så kallad foglossning, brukar det inte vara något problem att deltaga i gravidyogan. Det kan i bästa fall även lindra besvären.

Gravidyogan innehåller mjuka yogaställningar, andningsövningar, meditation samt avslappning. Det är en bra form av träning för dig när du väntar barn, föder ditt barn och den första tiden efter förlossningen. Det ökar din energi, förebygger stress och ger kroppen utrymme för vila. Gravidyoga passar både för nybörjare och de som tränat yoga innan. Det går bra att träna gravidyoga från början av graviditeten ända fram till förlossningen. Under kursen får ni även lära er den profylaktiska, rytmiska andningen som är ett mycket bra stöd och en hjälp i förlossningsarbetet.